Εθνική Λυρική Σκηνή - Λιμάνι Πειραιά

Το βαλς των καραβιών σε ένα μαγικό «σκηνικό» που πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή δοκιμή της Ορχήστρας της ΕΛΣ στο λιμάνι του Πειραιά.  Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την ανοιχτή δοκιμή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο λιμάνι του Πειραιά, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18.00 το απόγευμα.

 Σε ένα μαγικό σκηνικό δίπλα στη θάλασσα, την ώρα του ηλιοβασιλέματος με μικρά και μεγάλα καράβια να περνούν στο λιμάνι, ο μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρρόν γοήτευσε τους περίπου 2000 θεατές, με τις περιγραφές, τις επεξηγήσεις και κυρίως με τον τρόπο που διηύθυνε την Ορχήστρα και τους Σολίστ της ΕΛΣ.

Το «μενού» της ανοιχτής δοκιμής περιελάμβανε αποσπάσματα από τις τρεις πρώτες παραγωγές της φετινής σεζόν της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Σταχτοπούτα του Ροσσίνι, τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι, τον Ριγολέττο του Βέρντι, ιστορίες για τους τρεις συνθέτες, καθώς και άριες και ντουέτα που ερμήνευσαν υπέροχα οι Βασίλης Καβάγιας, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη και Γιάννης Χριστόπουλος. Σε μια απρόσμενη, σιωπηρή συμφωνία οι ήχοι από τις κόρνες των καραβιών έκαναν διάλογο με την ορχήστρα, σαν να υπάκουαν στις υποδείξεις του μαέστρου.

Το αποκορύφωμα της συναυλίας, ήταν η μαγική στιγμή όπου την ώρα που η Ορχήστρα ερμήνευε το Βαλς των Λουλουδιών από τον Καρυοθραύστη, ένα καράβι ακριβώς πίσω από τη σκηνή προσπαθούσε να δέσει στο λιμάνι και έμοιαζε να χορεύει ένα δικό του μαγικό βαλς υπό την μελωδία του Τσαϊκόφσκι.

Η ανοιχτή δοκιμή πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία και την πολύτιμη συνδρομή του ΟΛΠ.